APK keuring, Hanna Cars staat voor u klaar!

apk keuring

APK Keuring

APK Keuring | Bent u op zoek naar een betrouwbare garage waar u tegen een scherp tarief uw auto APK kunt laten keuren? Dan zit u goed bij Hanna Cars. Vele bedrijven hanteren een zeer laag tarief voor uw APK keuring. Echter wanneer u een reparatie nodig heeft, wordt de hoofdprijs gerekend. Bij Hanna Cars bent u verzekerd van een scherpe prijs. Zowel voor het APK keuren als de eventuele reparatie. Mocht een reparatie noodzakelijk zijn, dan nemen wij natuurlijk eerst uitvoerig contact met u op. De eventueel te maken kosten komen bovenop het tarief van de APK keuring.

Afspraak maken APK-keuring

Wanneer u een nieuwe auto rijd, hoeft u zich geen zorgen te maken over een APK keuring. Auto’s die op benzine rijden moeten vanaf 2008 vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd. Hierna is het nodig om twee keer om de twee jaar gekeurd te moeten. Voor auto’s die op diesel of LPG rijden geldt de eerste termijn van drie jaar. Hierna moeten de auto’s jaarlijks gekeurd worden. Rijd u in een auto ouder dan dertig jaar? Dan hoeft u slechts om de 2 jaar te keuren. Auto’s gebouwd voor 1960 zijn zelfs geheel vrijgesteld. De afloopdatum van de keuringsperiode staat in het keuringsrapport.

APK Keuring, wanneer moet ik er aan denken?

De auto mag 2 maanden vóór de einddatum ter APK keuring aangeboden worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum verlengd. Wordt de auto twee maanden vóór de afloop van de huidige periode opnieuw goedgekeurd, dan geldt de nieuwe periode dus 2 maanden langer. De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden.

Let op! Wanneer uw auto niet APK gekeurd is, mag er niet in gereden worden. U mag alleen de korte weg naar de dichtstbijzijnde APK garage rijden. Wanneer u de auto wel wilt behouden maar er bijvoorbeeld niet in gaat rijden kunt u er voor kiezen om geen APK keuring in te plannen. De auto moet dan gestald worden op privé terrein en mag hij niet gezien worden vanaf de openbare weg. Laat u de APK keuring verlopen en kiest u ervoor om hem niet te laten schorsen, dan krijgt u automatisch een boete!

Bij Hanna Cars maakt u eenvoudig en snel een afspraak voor uw APK keuring. Aanmelden kan online. Heeft u liever telefonisch contact met Hanna Cars? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op 023 576 3378

10338273_578241888940106_7888001522597968603_nDe Algemene Periodieke Keuring (APK) is de Nederlandse implementatie van de in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Home - Airco ServiceAutoschadeOccasionsOnderhoud & Reparaties

Bewaren